2013. december 26., csütörtök

Karácsonyfa zöld módra DIY

 
A karácsonyfa állítása viszonylag régi szokás, valahol azt olvastam, hogy Angliában például már I. Erzsébet királynő udvarában előszeretettel díszítettek fenyőket karácsony alkalmából. Ugyan már az ünnep másnapját tapossuk, de gondoltam megosztok veletek egy igazán környezetbarát és határozottan rellonos-zöld verziót a jövőre való tekintettel. 

Mi szükséges hozzá? 
Először is egy alany, az mindegy, hogy önként jelentkezik-e a karácsonyi dekoráció eme nagy jelentőséggel bíró elemének, vagy sem. Továbbá szükségeltetnek díszek, ízlés szerint. Lehet ám ráaggatni fényeket, üveggömböket, girlandokat, angyalhajat, házi készítésű díszeket, csillagot vagy éppen szarvasagancsot is kaphat, kinek ahogy tetszik. Akár zöldre is lehet színezni a hajat, ruházatot a szebb összkép kedvéért. A végeredmény a kreativitáson múlik. 

Amire érdemes figyelni! 
Kerüljük a villogó fények használatát, mielőtt nem kívánatos reakciókat váltanának ki, illetve a díszekkel való túlterhelést, hiszen az elkövetkező években is lesz még karácsony, ha minden jól megy. Otthoni használatra és kezdőknek nem ajánlom a nem önkéntes alanyt. (ez esetben javasolt egy sóbálványátokkal féken tartani a biztonság kedvéért a kiszemelt áldozatot, mert mégis milyen egy elcsászkáló karácsonyfa? Inkább ne próbálgassátok a családtagjaitokon, ismerőseiteken. ) 

                                

Kis költségvetésből kivitelezhető környezetbarát változat, nem kell kidobni utólagosan és még csak csereklyével sem tölti meg a földet. Kiskorúaknak kizárólagosan csak szülői engedéllyel és nagykorú felügyelete mellett,  bárki másnak szabad döntés alapján a mellékelt alpontokat figyelembe véve csak ajánlani tudom a kipróbálását. 

Kellemes Ünnepeket és a sárkányok legyenek veletek, 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése