2014. november 15., szombat

Ha ide járnék, sárkány lennék...

Aloha, Sárkányok!
Ismét én vagyok az, Lakitty, a létező legértelmetlenebb cikkek szülőanyja :D Most nemcsak, hogy egy értelmetlen cikket szeretnék veletek megosztani, hanem egy egész értelmetlen rovatot indítanék az útjára. Lényegében különböző személyekről hoznék nektek rövid sztorit, érdekességeket, akik a Bagolykő diákjaiként biztosan a Rellonba kerültek volna.  Az első alanyunk Loki lesz, nem a mitologikus, hanem a képregényes, bár az előbbiről is kívánok szót ejteni.

Loki
Története
Loki egy jégóriás, Laufey gyermeke (Laufey a mitológia szerint nő...jellemző), akit Odin talált meg egy fagyos sziklán. Magához vette és a sajátjaként nevelte fel, igazi gyermekével, Thorral együtt. Loki hosszú idő alatt rádöbben, hogy apja sosem tartotta egyelőnek testvérével, ezért kételyek ébrednek benne és egy csata alkalmával rájön, hogy jóval több, mint egy asgardi hercegecske. Konfrontációba keveredik apjával, aki álomba merül, így hercegünk esélyt kap, hogy megmutassa: igenis megérdemli a trónt. Családja ezt ellenzi, tehát végül egy vita után lezuhan a szivárványhídról. Mint később kiderül, egy másik bolygóra csöppen, ahol szövetséget köt egy leviatánnal és ezáltal Thanossal is, hatalmat kap, hogy leigázza a földet egy végtelen kőért cserébe, ami ott van. Mint ahogy az lenni szokott,  hőn szeretett antihősünk elbukik, így büntetésként visszaviszik Asgardba, itt egy börtönben kuksol és rengeteget olvas. Anyja halála után Thorral bosszúhadjáratot  indítanak a sötételfek ellen, melynek során Loki kap egy második esélyt és helyrehozva hibáit, meghal. Legalábbis Thor így tudja, s míg ő megvívja az utolsó csatát a földön, addig Loki átveszi a megérdemelt helyét a trónon.
Érdekességek
- Loki a mitológiában vörös hajú
- Eredetileg  Odin vértestvére
- Tud varázsolni, azaz önmagát megsokszorozni illúziókkal és ehhez hasonlók
- Feltehetően varázslat alatt állt, mikor le akarta igázni a földet (nem hiszed? nézd meg újra a thort és a bosszúállókat. ugye mennyivel kékebb a szeme? Selvignek és Bartonnak is az)
Miért lenne ő sárkány
Loki tipikus, sőt mintarellonos diák lenne. Miért? Kezdjük ott, hogy úgy hazudik, mint a vízfolyás, elvégre ez a dolga, ha már egyszer a hazugság istene. Nem fél kiállni az igazáért, de ha úgy látja jónak, akkor inkább a háttérben szervezkedik. Jó a meggyőző-képessége, főleg, ha nála van a jogara. Jártas a mágiában, gyakorolja is azt. Olvas, tehát nem idegen tőle a tanulás, művelődés. Lobbanékony, érzelmei által vezérelt ember, aki mindig ragaszkodik a maga igazához. Ahogy anyja is mondja: "Mindenért másokat hibáztatsz, csak magadat nem". Szereti másokon köszörülni a nyelvét, ezt a "Loki csúfolkodása" című műben pontosan meg is lehet figyelni. Azt mondják, a kolerikus jellemtípust a tűzzel hozzák kapcsolatba. Loki a mitológiában a tűz, a csínytevések istene. Véletlen volna?

Miért lenne ő jó háztárs
Loki befelé forduló jellem kissé, szóval ha tudomást vesznek róla és nem kezelik le, akkor valószínűleg békésen ellenne. Rá lehetne venni mindig valami kis rendbontásra, csínyre, pimaszságra, hiszen a jellemében van a dolog. Ahol ő van, ott többnyire kaland is van, ami csak jót
jelent, sok izgalmat és halálveszélyt, ami annyira nem pozitív, de annál mozgalmasabb. Na és most a lányokhoz szólok: szerintetek nem jönne például Thor vagy Tony Stark látogatóba? Az előbbi szerintem eridonos lenne, míg az utóbbi Levitás vagy Rellonos.

Rá  jellemző zenék
Imagine Dragons ~ Monster
RyanDan ~ Tears of an angel
Icon for Hire ~ The Grey
Icon for Hire ~ Iodnie
Skillet ~ Madness in Me

Ti hogy vagytok vele? Mit gondolsz, miért lenne jó/rossz ha ide járna? Örülnél neki? Ha megosztanád velem a gondolataid, Lavia Stark ablakpárkányán van hely a baglyoknak. Akkor is szívesen várom a leveledet, ha a rovatról mondanád meg a véleményedet, ötletelnél, esetleg a következő cikk alanyára tennél javaslatot. Ez voltam én mára. Legyetek rosszak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése