2015. január 31., szombat

Rellonos zeneajánló


Rellonos zeneajánló



Mi, Rellonosok kedvelünk mindenféle művészetet, így természetesen a zenét is. Ezt mi sem mutatja jobban, hogy sok, hozzánk tartozó diák ügyesen bánik a hangszerekkel,valamint szeretünk zenét hallgatni. Ezért elhatároztam, hogy minden hónapban ajánlok Nektek egy csokornyi hallgatnivalót, általában egy előadó alapján. Remélem tetszeni fog nektek, mindenféle véleményt, hozzáfűznivalót szívesen fogadok.

Imagine Dragons

Röviden:

   Azért esett erre a zenekarra a választásom az első témámként, mert a nevükről rögtön a mi kedves házunk jutott eszembe. (dragon=sárkány) Persze  nem csak ez az érv szól mellettük, hanem az is, hogy fantáziadús indie/alternatív rock számokkal örvendeztetik meg hallgatóikat. 

  A Radioactive című számukkal váltak igazán híressé, 2013 egyik legnagyobb slágerévé vált szinte hetek alatt a világ minden táján. Olyan neves toplistákon, mint például a Billboard-on, az első helyen állt sokáig.

  A 2008-as alapítás óta elképesztően sok neves díjra jelölték a négy férfiből álló együttest, egészen pontosan eddig 70-re! Ebből húszat be is zsebeltek.

  Ezek közül kiemelkedően fontos a Legjobb rock előadó, az Év legjobb alt rock dala, és  a Legjobb indie/alternative dance számért járó Grammy-díjuk 2014-ben.

   Néhány daluk ismerős lehet azoknak, akik Éhezők viadala-rajongók: ugyanis a Futótűz egyik jelenetében felcsendült a Who we are című daluk.

Zenei stílus: Alternatív rock. Számaik többsége friss, lendületes, pörgős és fantáziadús.

Albumok: Night visions (2012)

Röviedesen kiadják új albumukat,  A Smoke + Mirrors-t (2015)

Tagok:

Dan Reynolds (ének, dob); Daniel Platzman (dobok, bárcsa); Ben McKee (billentyűs, basszusgitár, háttérvokál); Wayne Sermon (elektromos gitár, cselló)

Itt érheted el:
 Wikipédián

 Radioactive- official video
 Demons- official video

  Hozzájuk hasonló előadók: OneRepublic; Fun.;Bastille; Coldplay; Maroon 5




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése