Hahó, Lakitty ismét itt van!
*lelkesen integetve néz az erre tévedőkre* Nos, tudjátok úgy jött ez a cikk, hogy most van nálunk az ünnepi ciklus, szinte mindenkinek most van a szülinapja, a névnapja, meg ugye volt a karácsony, mikulás, egy szóval egyik édességes ünnep érte a másikat. Itthon pedig nem volt semmi értelmes rágcsálnivaló a csokin kívül, az meg a könyökömön jön már ki. Szóval elkezdtem keresgélni, hogy mégis mit kéne fogyasztanom egy jó kis Marvel film mellé és egész jó receptek birtokába jutottam, amiket azóta használok is.

Hozzávalók:(remélem, hogy ez azért mindenkiből "jaj ne már" reakciót vált ki)
- Krumpli
- fűszerek ízlés szerint
- sütőpapír (opcionális)
Meghámozzuk a krumplit, leszeleteljük reszelővel, majd ízlés szerint befűszerezzük. Ez opcionális, kinek hogyan, én speciel próbáltam már sósan, paprikásan és különböző fűszerkeverékekkel, de mind nagyon finom volt. A tányérra sütőpapírt teszünk, rá a krumplit, persze csak akkor, ha ezt a megoldást választod. Sütőpapír nélkül is lehet csinálni, de akkor vigyázz rá, hogy 3 perc sütés után forgasd meg késsel, míg meleg. Utána süsd még egy percig. Így kicsit neccesebb, mert néha el kell mosni közben a tányért, de sokkal ropogósabb, mint mikor sütőpapírt használsz.
Sütőben + olajItt annyi a különbség, hogy a fűszereket úgy érdemes ráapplikálni, hogy elkevered olajjal. Ezek után leteregeted a szeleteket tisztes távolságra egymástól, beteszed a tepsit a 200 C-ra előmelegített sütőben, megvárod míg hólyagosodik, vagy egy kicsit pirulni kezd (kb 10-15 perc) és még melegen lekapkodod a sütőpapírról.
BanánchipsHozzávalók?????!
- banán
- citromlé
- Sütőpapír
Meghámozod a banááánt... fogsz egy kést, vékony szeletekre szeled, közben a sütőt előmelegíted 100 fokra. A banánszeleteket a sütőpapírral kibélelt tepsibe teszed, megkened a banánokat citromlével, majd beteszed a sütőbe és 1-1.5 óráig... köveszted, mert ez nem nagyon nevezhető sütésnek. Légkeveréses sütő mellett érvényes ez az idő, a normálisnál eltarthat 3 óráig is, de az eredmény megéri. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése