2015. január 29., csütörtök

Boszorkánykonyha: Chipsek

Hahó, Lakitty ismét itt van! 
*lelkesen integetve néz az erre tévedőkre* Nos, tudjátok úgy jött ez a cikk, hogy most van nálunk az ünnepi ciklus, szinte mindenkinek most van a szülinapja, a névnapja, meg ugye volt a karácsony, mikulás, egy szóval egyik édességes ünnep érte a másikat. Itthon pedig nem volt semmi értelmes rágcsálnivaló a csokin kívül, az meg a könyökömön jön már ki. Szóval elkezdtem keresgélni, hogy mégis mit kéne fogyasztanom egy jó kis Marvel film mellé és egész jó receptek birtokába jutottam, amiket azóta használok is. 

Mikrós Chips
 Hozzávalók:(remélem, hogy ez azért mindenkiből "jaj ne már" reakciót vált ki)
- Krumpli
- fűszerek ízlés szerint
- sütőpapír (opcionális)

Meghámozzuk a krumplit, leszeleteljük reszelővel, majd ízlés szerint befűszerezzük. Ez opcionális, kinek hogyan, én speciel próbáltam már sósan, paprikásan és különböző fűszerkeverékekkel, de mind nagyon finom volt. A tányérra sütőpapírt teszünk, rá a krumplit, persze csak akkor, ha ezt  a megoldást választod. Sütőpapír nélkül is lehet csinálni, de akkor vigyázz rá, hogy 3 perc sütés után forgasd meg késsel, míg meleg. Utána süsd még egy percig. Így kicsit neccesebb, mert néha el kell mosni közben a tányért, de sokkal ropogósabb, mint mikor sütőpapírt használsz.
Sütőben + olajItt annyi a  különbség, hogy a fűszereket úgy érdemes ráapplikálni, hogy elkevered olajjal. Ezek után leteregeted a szeleteket tisztes távolságra egymástól, beteszed a tepsit a 200 C-ra előmelegített sütőben, megvárod míg hólyagosodik, vagy egy kicsit pirulni kezd (kb 10-15 perc) és még melegen lekapkodod a sütőpapírról.

 BanánchipsHozzávalók?????!
- banán
- citromlé
- Sütőpapír

Meghámozod a banááánt... fogsz egy kést, vékony szeletekre szeled, közben a sütőt előmelegíted 100 fokra. A banánszeleteket a sütőpapírral kibélelt tepsibe teszed, megkened a banánokat citromlével, majd beteszed a sütőbe és 1-1.5 óráig... köveszted, mert ez nem nagyon nevezhető sütésnek. Légkeveréses sütő mellett érvényes ez az idő, a normálisnál eltarthat 3 óráig is, de az eredmény megéri. :)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése