2015. március 1., vasárnap

Boszorkánykonyha: Csokis Csoda

Nos, üdv újra itt Zöldek!

Gondoltam így  a tanév vége felé mindenkinek elkélne egy kevéske bátorítás, hogy nyugodt szívvel nézze a pontversenyt, vagy éppen essen túl a vizsgáin. Amúgy is van mit ünnepelnünk, miután a Rellon sikerrel begyűjtötte az idei Kviddics-kupát. Egy szó, mint száz, a népszerű Brownie általam ismert alternatíváját fogom ide betenni ^^

  • 8 dkg finomliszt
  • 20 dkg tejcsokoládé
  • 3 ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 csipet só
  • 1 ek vaníliás cukor
  • 15 dkg cukor
  • 1 kk sütőpor
  • 2 db tojás
  • 10 dkg vaj

  1. A vajat és a csokoládét gőz fölött felolvasztjuk.
  2. A tojást, a vaníliát és a cukrot habverővel habosra keverjük.
  3. Hozzátesszük az olvasztott vajas csokoládét, és habverővel ezt is alaposan 1 percig keverjük.
  4. A lisztet összeöntjük a sütőporral, a kakaóporral és hozzátesszük a  sót. Ízlés szerint lehet bele szórni mandulát, esetleg vörösáfonyát, egyebeket ízlés szerint.
  5. A lisztes keveréket óvatosan beleforgatjuk a csokoládés masszába, és egy kis méretű tepsibe helyezzük, melyet úgy bélelünk ki sütőpapírral, hogy kilógjon a tepsiből. 
  6. A sütőt előmelegítjük 160 fokra, így sütjük 5 percig a tésztát, további 15 percig 180 fokon sütjük. Összesen 20 percig. Akkor jó, ha a belseje lágy és krémes, nem kell kiszárítani. A tészta kicsit megnő, és a sütés vége felé a tetején lévő réteg felrepedezik. Miután kivettük a papírral kiemeljük, és tálon hagyjuk hűlni kb 3 percig. Melegen kockára vágjuk
 Ez volt mára a boszorkánykonyha, remélem ízleni fog  a süti ^^

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése