2015. március 29., vasárnap

Hírek a pincénkből

Nos kedveskéim, ugyebár szerény személyemnek sikerült 8 év alatt elvégeznie az iskolát (igen, igen, köszönöm, a virágokat annyira nem csipázom, de nagyon hálás vagyok érte, Egerszegi Nina házához tessék vinni, majd vázába teszi őket), de a lényeg a lényeg, hogy azért még itt-ott előfordulok a Rellonban. Épp ezért szeretném tudatni mindenkivel, hogy a jó pár hete gyengélkedőn szenvedő Walter Borbálának sikeres volt a terápiája, ismét az iskola tanulójává titulálták - habár elővigyázatosságból más házba osztották be és kérték, hogy ne említsem meg, melyikbe. A másik B betűs lányunk, Kanizsay Barbara, nos ő róla sajnos nem tudunk jó hírekkel szolgálni. Nem olyan rég találták meg a faluban a sikátorban - és akit ott találnak meg, az bizonyára nem az élményfürdőből jött és csak eltévedt. Ha nem haragudtok meg, akkor inkább nem írom le, hogy hogyan nézett ki a lány, mert bár én is sok mindent láttam, de ez igencsak durva volt.
De mivel itt van a nyakunkon a húsvét, a tavasz is beköszöntött és amint láthatja mindenki, az Edictumban nem viszik túlzásba a lesifotókat, úgy döntöttem, hogy amíg nem küldenek terepre a munkahelyemen, addig ezt megpróbálom egy kicsit pótolni. Nem lesz nagy szám, de igyekeztem minden lehetőséget megragadni és leszögezném, hogy sok minden van a tarsolyomban ^^

Először is természetesen az új házvezetőinkről készítettem pár lesifotót, amit ugye mind a ketten észrevettek. Így azt az alkalmat meg is ragadtam, hogy gratuláljak nekik. Bevallom nektek, hogy nekem úgy tűnt, ők határozottan jó munkaerőkké válnak együtt. Győri Barbara az életvitel tanárnőnk is - habár nehezemre esett így szólítani, mivel egy időben egy évfolyamban voltunk. Mostanra pedig az előző házvezetőnkkel, Markovits Istvánnal élnek együtt boldog párkapcsolatban. A hölgy egy kicsit bogaras, de rendkívül szerény és kedves, segítőkész, vicces. Igencsak impozáns látványt nyújtó hölgy - és megértem, hogy Markovits bá'nak is az.

Ha már a helyettessel kezdtem, akkor illendő magával a házvezetővel folytatnom, de ugye meg tetszik érteni, kedves Ricsi bácsi, hogy a hölgyeké az elsőbbség..  Tehát Vasváry Richárd Nándor nyomába is eredtem, és tudjátok mit? Engem kellemesen lepett meg a szívélyes fogadtatása. Értitek, az egy dolog, hogy nem bukott ki, hogy én egy pálmafának öltözve próbáltam felvételeket csinálni róla, még beszélgetni is meghívott pár percre, amíg volt ideje! Mivel pár évig tanultam újságírást, így néhány kérdés eszembe jutott, de a legjava sablonos volt, úgyhogy nem is írom le - de megragadom az alkalmat, hogy megemlítsem: szenzációs humora van a csókának tanár úrnak, mert ugyebár ő a számmisztika tanár a VAV-ig. Na már most a legutolsó kérdésem az volt, hogy ha lenne egy kívánsága, mi lenne az. A válaszon (nem viccelek, hogy) 2 percig dőltem a nevetéstől, kis híján a kanapéról pottyantam le - azt kaptam tőle, hogy "Néha azt kívánom, hogy bárcsak lámának születtem volna." Nekem nagyon szimpatikus volt a házvezetőnk.. mármint a ti házvezetőtök stílusa és modora, szerintem kedvelni fogjátok.


Röviden szeretném megemlíteni, hogy Annelie Freya Blomblablabla viszonylag hosszú idő után távozott a prefektusi gárdától a vezetőség megújulásával párhuzamosan. Talán egyre több fellépésen kell szerepelnie és nem tudta már emellett vállalnia ezt a feladatot? Minden esetre azért egy említést ér a leányzó szépsége, akit a Rellon klubhelyiség egyik kanapéján tudtam lencsevégre csípni. 


Merem remélni, hogy az őrző Naphegyi Máté nem csak a két szép szeméért szereti ezt a lányt.. mármint azt rebesgetik, hogy ők ketten.. bizony, hát tudjátok hogy van ez manapság. Egy házban is laknak a faluban, a lány szép és elegáns, a fiú meg.. hát nem tudom értékelni, ne haragudjatok, maximálisan hetero vagyok, de lányok, ti minden bizonnyal tudjátok, hogy mi a jó benne. Az biztos, hogy a maga módján rendkívül eredeti a srác, és bizonyítékkal szolgálhatok, hogy nagyon tudja élvezni az életet. Mint volt csapatkapitány, akinek a keze alatt játszott ez az ifjú, bizton állíthatom, hogy bizony szép jövő elé nézne az őrzői karriert tekintve, ha már nem kötelezte volna el magát a cirkuszhoz. (Na ja, ha egy ilyen csodálatosan szép lánnyal lakhatnék együtt, akkor a cirkuszt is vállalnám, de..).
,

Ha már volt prefektusok, akkor megemlíteném az a személyt, aki Annelie helyett jött : Dorian Green. Az úrfit elég érdekes szituációkban láthattuk már, többek közt táncolt a fő utczán nagypapis jelmezben a MásVilág koncertsorozatra való pénz gyűjtés keretein belül, részegen a folyosókon énekelni és inkább hadd ne folytassam a felsorolást. A minap egy falusi ismerősöm arról számolt be, hogy a fiatalember Borostyán Lenke ajtaján kopogtatott be tanácskérés céljával, mégpedig udvarlási tanácsokért! Ugyebár mindenkinek feltűnt, hogy Catherine Alexis Rawennel, egy másik prefektusunkkal milyen jó barátságot ápol, elhívja ide meg oda, vesz neki ezt meg azt.. Na hát meglátjuk a dolgokat, de annyi biztos, hogy a ficsúr számára a hajtó-zseni kisasszony nem semleges, de Cath, vigyázz! Talán mégse olyan, mint amilyennek mutatja magát. 


Még mindig van 2 olyan prefektusunk, akikről nem tettem említést, hát íme: Eris L. Awer-Kowait nem mertem lefotózni vagy felvenni, mert még megetetné velem a kamerámat a hangyasavval együtt aztán kampec dolores a jó kilátású jövőmnek! Beszámolhatok arról, hogy a hölgyet legutóbb Merkovszky Ádámmal láthatták a stégen, amint érdekeiket ütköztették egy emelkedett társalgás keretein belül, de sajnos többet nem tudok elárulni.
A negyedik, egyben visszatérő, vad, ijesztő prefektusunkról szeretnék még szólni egy-két szót: Michelle Saint-Venant. Bizonyára őt is megviselte a testvére szó nélküli lelépése, habár ez egyáltalán nem látszik rajta. Benőtte az egész házat, jól él ott benne, itt-ott egy-egy fúit is látunk besiklani az ajtón, no de ki gondol rosszra, minden bizonnyal csak azt tanítja meg az illetőnek, hogy hogyan kell almás pitét készíteni. Van egy elsős Navinés mestertanoncunk, Vasil Dimitrov, akit nem egyszer látták a lány kapuját átlépni, de mint már az Edictum beszámolt a tényről, a lánynak bizony egy Levitás is csapja a szelet, történetesen Várkonyi Arnold. Ez a fiatalember is most tölti itt az utolsó tanéveit, s fényes karrier vár rá: auror lesz, ha minden igaz. Éééésss TÁTTÁDÁDÁÁÁMM, a Bibircsókos Banya folyosóján láthatta ország-világ, ahogy ezek ketten érzelmes csókot váltanak - azt viszont nem teljesen tudtuk hova tenni, hogy miért rúgta gyomorszájon a leányzó az úrfit, de ha hihetünk Arnold megszólalásának, akkor Michelle durván szereti a szerelmet. Hm. Oh, jut eszembe. Ezt a svájci fiúkát többen látták egy Eridonos lány társaságában, főleg az édességboltban. Emlékeztek még arra a csajra, aki a raszta Navinés Ardai Merse barátnője volt? A nevét nem tudtuk kideríteni, de ugyanarról a lányról van szó, és ha bárki tudja a becses nevét ennek az illetőnek, kérem, keressen meg.

Párkapcsolatok. Van itten egy másik Rellonos-Levitás párunk, akiket bár az Edictum igen érdekes közelített meg, én azért szeretném őket tisztázni. Szelniczky Mínea, a kviddics csapat egy másik kiváló tehetségű hajtója és a barátja, Rui Mendes Dias, akik bizony, akárhonnan nézzük, már 2 hónapja vannak együtt. A bálon viszonylag hamar leléptek, sajnos fogalmunk sincs, hogy vajon vacsorázni hívta-e a lányt vagy esetleg arra kérte meg, hogy segítsen ellenőrizni vele a rezidencia egy ágyának kényelmét, de nem is fontos, mert másnap már kéz a kézben járkáltak órákra. Évfolyamtársak és viszonylag sok olyan órájuk van, ahova együtt ülnek be - s általában ezek a tanórák nem telnek el unalmasan. Pusmogásokból úgy tudjuk, hogy a fiú zenész, sőt, már saját fellépésre is elvitte a lányt, aki egyébként nem könnyű dió, úgyhogy egy hatalmas gratulációt megérdemel ez a srác, akinek sikerült meghódítania Míneánk szívét. Oh, a minap pedig úgy láttuk, hogy a dinka a nonverbális varázslást tanulja, elég szép eredményekkel. Egy lehengerlő mosollyal bárkinek elvonja a figyelmét, miközben csettint egyet és lám lám, máris a plafonon lógunk az alsógatyánknál fogva.

Na már most van itten nekünk egy újdonsült elsős mestertanoncunk, Rebecca Davison-Keis. Honnan jött? Hogy került ide? Kicsoda őfelsége? Nos, nekem ötletem sincs, de ha bárkinek van, akkor szóljanak, mert kíváncsi lennék. Az ő szépségét is felfedezték, pedig 16-18 napja van még csak az iskolánkba - de hát igaza is van Desmond Stevensonnak, aki már csapja is a szelet a leányunknak.


De hogy ne csak párokról, szerelemről és rózsaszín ködökről beszéljek, gondoltam megemlítem házunk másodikos testvérpárját, akik történetesen Dandellion Masson illetve Jake Sandder névre hallgatnak, és hát mint látszik, ők csak féltestvérek, vagy.. vagy inkább mostohatestvérek. A lány édesanyja kiskorában meghalt, az apja újraházasodott egy olyan nővel, akinek már egy idősebb fia volt. Lehet, hogy az ő kapcsolatuk alapja nem a szerelem, de a kölcsönös bizalom és a szeretet, ami talán jóval tovább fog tartani, mint az előbb említett érzelem. Kellemes embereknek tűnnek, részemről szívesen megismerkednék velük - főleg mivel a bátyj igencsak terelő-alkattal van megáldva..


Végezetül  egy véletlenül lekapott jelenettel zárok, az egyik mágikus lépcsőn történt balesetről,  ami még direkt le is volt zárva az ilyen esetleges gondok miatt. Habár Patonai Zsoltnak nem esett semmi baja, bizonyára ostobán érezte magát, ahogy egy lehetetlen bukfencet hajtott végre a lezárt lépcsőkön. Dr. Mácsai Zója, volt házvezetőnk volt az a szerencsés, aki végignézhette az ötödikes tanulója cirkuszba illő mutatványát, aki a zakózás után felállt, leporolta magát, majd büszkén felemelt fejjel elsétált, mintha mi sem történt volna - a megilletődött állapotos pszichológusunk pedig még aggódva mustrálta a monstrum lécspőszörnyeteget, hátha másik áldozatot is megkövetel, vagy netán azt hitte, hogy csak a szeme káprázik?


Köszönjük, hogy velünk tartottatok a mai kis cikkünkben, és ne feledjétek: ki kérdőjelezhetné meg, hogy a mi házunkban vannak a legszebb lányok, a legfessebb és a legokosabb tanulók?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése