Gondoltam így a tanév vége felé mindenkinek elkélne egy kevéske bátorítás, hogy nyugodt szívvel nézze a pontversenyt, vagy éppen essen túl a vizsgáin. Amúgy is van mit ünnepelnünk, miután a Rellon sikerrel begyűjtötte az idei Kviddics-kupát. Egy szó, mint száz, a népszerű Brownie általam ismert alternatíváját fogom ide betenni ^^
- 8 dkg finomliszt
- 20 dkg tejcsokoládé
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 csipet só
- 1 ek vaníliás cukor
- 15 dkg cukor
- 1 kk sütőpor
- 2 db tojás
- 10 dkg vaj
- A vajat és a csokoládét gőz fölött felolvasztjuk.
- A tojást, a vaníliát és a cukrot habverővel habosra keverjük.
- Hozzátesszük az olvasztott vajas csokoládét, és habverővel ezt is alaposan 1 percig keverjük.
- A lisztet összeöntjük a sütőporral, a kakaóporral és hozzátesszük a sót. Ízlés szerint lehet bele szórni mandulát, esetleg vörösáfonyát, egyebeket ízlés szerint.
- A lisztes keveréket óvatosan beleforgatjuk a csokoládés masszába, és egy kis méretű tepsibe helyezzük, melyet úgy bélelünk ki sütőpapírral, hogy kilógjon a tepsiből.
- A sütőt előmelegítjük 160 fokra, így sütjük 5 percig a tésztát, további 15 percig 180 fokon sütjük. Összesen 20 percig. Akkor jó, ha a belseje lágy és krémes, nem kell kiszárítani. A tészta kicsit megnő, és a sütés vége felé a tetején lévő réteg felrepedezik. Miután kivettük a papírral kiemeljük, és tálon hagyjuk hűlni kb 3 percig. Melegen kockára vágjuk
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése