2016. január 19., kedd

Rellonos névnap

Sziasztok Sárkányok!

Tudjátok-e ma milyen nap van? 
Nem?!

Nos, mióta véletlenül észrevettem Bánffy kisasszony nevét a naptáramban, azóta rendszeresen figyelem, hogy melyik háztársnak mikor van a névnapja. Jó, a mait naptár nélkül is kutya kötelességem tudni, ugyanis a mostani ünnepeltünk nem más, mint
Ombozi Sára, az én egyetlen drága nővérem. 
Engedjétek meg, hogy ezúton árasszam el testvéri szeretettemmel.


Saciról azt kell tudni, hogy hetedéves mestertanonc, és ha egyszer nagy lesz, a végzettsége szerint legalábbis fotográfus-újságíró kisasszony lesz. Hát azt nemt'om, mennyire jó újságírásban, de az biztos, hogy gyönyörűen fényképez és fest. Bizony, a székesfehérvári házunk telis-tele van a műveivel.

Nézzük, mit kell tudni a nevéről.

A Sára név héber eredetű bibliai név. Előfordulása a legújabb statisztikák alapján gyakori. Rokon nevei a Sári és Szelli, illetve a Sarolta(sokan hajlamosak összekapcsolni a Sárával).

A név jelentése: Fejedelemnő, fejedelemasszony, hercegnő, uralkodónő.

Becézései: Saci, Sacika, Sári, Sárika - és nekem természetesen Sacamanó -

Feladata, hogy a nőiességét és szenvedélyeit harmóniában élje meg. Hódítani akar, érezni nőiességének erejét. Ebben sokszor bája és kedvessége segíti. Nagyon érzékeny és erős a lelkisége. Ez a művészeti adottságait segíti. Ugyanezek támogatják a szenvedélyes szerelmeit is. Mindent és mindenkit megpróbál megtartani, hisz fél a vesztéstől. Nehezen éli meg a kudarcot, képes a végsőkig harcolni. Rendkívül érzékeny és labilis lelki alkata van. Így ha csalódik, teljesen lezár és hideggé válik. Kész áldozatokat hozni, de csak önmagától. Nem lehet semmire kényszeríteni. Nehezen vállalja az anyaságot, hiszen azt érzi, hogy elveszti nőiességét. Párjának éreztetnie kell, hogy érzelmei viszonzásra találnak, anyaként is szereti. Veszélye az érzelmi szélsőség, amely a féltékenységben és a hatalomvágyban nyilvánul meg.

A Sára név jelentése már önmagában is igen beszédes, szinte mindent elárul viselőjéről. Nagyon fontos számukra, hogy elsők legyenek, hogy nagy társaság vegye körül őket, lazák, de mégis makacsok és magabiztosak, és hihetetlenül fontos számukra  a pozitív visszajelzés.

Szóval ezt érdemes tudni a kisasszony nevéről. Hogy mi igaz és mi nem, azt mindenki döntse el maga. Én a jellemzés alapján ráismertem.

Merlin éltessen sokáig, drága Sacamanó! ♥




 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése