2015. december 14., hétfő

A klubhelyiség új lakói



Karácsony alkalmával némi meglepetés érheti a KH-ba belépő rellonos diákokat, a ház ugyanis beszerzett két mágikus házőrzőt a Halloweenkor történt sajnálatos eset példáján okulva. Na de kik ők? Honnan érkeztek? Mit kell róluk tudni?


Voltaire és Amadeus a rellon klubhelyiség legújabb lakója, akiket az egyik tanuló családja adományozott a rellon háznak. A két dobermann egy híres, francia mágiaelmélet-kutató kutyája volt a 19. század elején. Nem mondhatóak éppenséggel átlagosnak, mivel fizikai testtel nem rendelkeznek, mi több, megszokott háromdimenziós tejköd-szerű szellemalakkal sem, ehelyett önnön árnyékukban öltött testet. A két (árnyék)állat képes hangot kiadni – megugatni a nem kívánatos, nem a házhoz tartozó diákokat, valamint ugyanezek a személyek, akik tilosban tartózkodnak klubhelyiségben, jobb, ha vigyáznak az árnyékukra, mert az újdonsült házőrzők nemcsak megugatják az idegeneket, hanem meg is haraphatják őket. Persze, mivel a harapás nem közvetlen, csupán mágikusan közvetett, ezért nem jár egy valódi sérülés fájdalmával, mindössze egy kellemetlen, ám ahhoz mérten erős csípést érez az áldozat. Ezt a többieknek nem kell tudni, nyugodtan mondjátok csak a sárgáknak, kékeknek, pirosaknak, hogy a betörőink mostantól kínok közepette fetrengenek a gyengélkedő kényelmetlen és fertőtlenítő szagú párnáin.

A két állat személyisége is eltér egymástól, erre azért érdemes figyelnetek. Amadeus, idősebb ebként a nyugodtabb, aki szeret naphosszat valamelyik fotel árnyékán heverészni, lehet ugyan zaklatni őt is, de a füle árnyékának botjánál többet nemigen fog megmozdítani. Voltaire a játékosabb, rajta az állatszerető háztagok nyugodtan kiélhetik vágyaikat, lelkesen ugrál, csóváló farokkal járja körbe az érkező rellonos diákokat, újdonsült gazdáit.

Szóval fogadjátok őket szeretettel, és néha lapogassátok meg árnyékotokkal a fejüket a jól végzett munkáért!

Ethan R. Saint-Venant

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése