Drága Sárkánytársaim!
Most
valami újdonság következik, ezzel szeretnék debütálni itt, előttetek. A
nevem Lavia Stark, továbbiakban Lakitty. Elöljáróban mindössze annyit
szeretnék mondani, hogy bár nemrég érkeztem, a ház közel áll a
szívemhez, ezért is szerettem volna blogger lenni. Mivel nekem van pár
ilyen kis receptem talonban, úgy gondoltam, megosztom őket veletek. Az
összeset kipróbáltam, való igaz, csupán a koktélról készült kép saját.
Remélem a ti tetszéseteket is elnyerik majd, mert nekem nagyon
tetszettek.
Ghúl Koktél |
Ghúl-koktél
Hozzávalók:
- málnaszörp
- Bolero áfonyás italpor
- víz
- jégkockák
A málnaszörpből öntsünk a pohár aljába. Keverjük bele az italport. Öntsük fel vízzel, és dobjuk bele a jégkockákat. A hatás kedvéért egy órára akár hűtőbe is tehetjük. Jó párosítás még kólás italporral is, a képen az látható, míg az áfonyásnak enyhén lilásabb színe van.
Hozzávalók:
- málnaszörp
- Bolero áfonyás italpor
- víz
- jégkockák
A málnaszörpből öntsünk a pohár aljába. Keverjük bele az italport. Öntsük fel vízzel, és dobjuk bele a jégkockákat. A hatás kedvéért egy órára akár hűtőbe is tehetjük. Jó párosítás még kólás italporral is, a képen az látható, míg az áfonyásnak enyhén lilásabb színe van.
Sütőtöklé |
Sütőtöklé
Hozzávalók:
-sütőtök
-méz
-almalé vagy tej
- őrölt szerecsendió vagy fahéj
Kettévágsz egy tököt, eltávolítod a magokat. A vágási felülettel lefele sütőbe teszed egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. 180 fokon sütöd kb. 1/2 - 1 órát. Mikor evéshez elég puha lenne, kiveszed, kiszeded a belsejét, és hagyod kihűlni. Majd botmixerrel pépesíted. Ízlés szerint mézet, almalevet vagy tejet adhatsz hozzá. Tejjel már próbáltam, almalével viszont még nem, ha valaki kipróbálja, mondja el milyen volt.
Vajsör |
Vajsör
Hozzávalók:
- 2,5 dl tej
- 1 ek cukor
- 10 g vaj
- fahéj (ízlés szerint)
A vajat megolvasztjuk, és megpirítjuk rajta a cukrot. Amikor a cukor elkezd barnulni, levesszük a tűzről, kb 20 másodpercet hűlni hagyjuk. Felöntjük a tejjel és folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. Mikor forr, levesszük a tűzről, fahéjjal ízesítjük. A túl sok fahéj keserűvé teheti, csak óvatosan. Ha habosabb állagot szeretnénk, esetleg egy kis keverés habverővel jót tesz neki.
Hozzávalók:
- 2,5 dl tej
- 1 ek cukor
- 10 g vaj
- fahéj (ízlés szerint)
A vajat megolvasztjuk, és megpirítjuk rajta a cukrot. Amikor a cukor elkezd barnulni, levesszük a tűzről, kb 20 másodpercet hűlni hagyjuk. Felöntjük a tejjel és folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. Mikor forr, levesszük a tűzről, fahéjjal ízesítjük. A túl sok fahéj keserűvé teheti, csak óvatosan. Ha habosabb állagot szeretnénk, esetleg egy kis keverés habverővel jót tesz neki.
Ennyi volt mára Lakitty, nagyon köszönöm, ha elolvastátok és örülnék valamiféle visszajelzésnek, hogy legyen-e még hasonló bejegyzés a blogon. Legyetek rosszak és csak óvatosan a konyhában
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése