2016. november 4., péntek

A név kötelez

A legújabb blogbejegyzésemben arról érdeklődtem a diákoktól, hogy miért választották maguknak pont ezt a karakternevet.


Adrian Ivanorovics Black: Hú, hát a Black rész adott volt, tekintve, hogy tesó karaktert hoztam. :D. Egy Adrian-t pedig mindig is szerettem volna, így első blikkre előálltam az ötlettel, hogy lehetne-e a Adri a fiú, és tádámm, itt van *-*. Ami pedig az Ivanorovics-ot illeti, hú. Igazából három nevet szerettünk/szerettem volna, és hülyeségből drága nővérállat (csókollak Nina :-*) előállt vele, nekem tetszett, és végül így küldtem el. :D


Jeges Karina: Úúú, hát az úgy volt, hogy Karyn már hamarabb jelen volt az oldalon, mint ahogy én beregisztráltam itt az első karakteremmel. :-) Aztán meg lett hirdetve, hogy álmodót keresnek neki, én pedig megpályáztam. Szóval semmi közöm a névválasztáshoz. ^^ De nekem nagyon tetszik a neve. ^^ A Jegest pedig akkor kapta, amikor hozzáment Dióhoz, addig csak Karina ként lézengett itt. C:


Mark Bolverk: A jóképű pasikat Marknak hívják. :D


Christopher R. Wallace: Nos, először is az avataralanyomat választottam ki, és a hozzá passzoló neveket kerestem, és így választottam. :D


North West: Hm...igazából nincsen külön kis története, egyszerűen viccesnek találtam valakire ilyen nevet aggatni. North elég komoly személyiség, keserű és teljességgel antiszociális, talán egy kis feloldást, kontrasztot szerettem volna név és személyiség között.  :D


Kara Zoltán: Nos, ez egy megfontolt név, nem szeretek úgy választani, hogy nem ismerem a jelentést. Mind a két név török eredetű, a kara jelentése fekete, a Zoltán pedig uralkodót, szultánt jelent. :-)


William Eric Payne: A William a kedvenc külföldi férfinevem, az Eric töltelék volt, hogy legyen valami, ami jobban hangzóvá teszi a nevet, de nem hosszú - és hát persze mind a kettő herceg - a Paynet pedi a családnevek között találtam.


Scarlett Conroy: *összeszorítja a száját* Magánügy...


Ward Weaver: No, a helyzet az, hogy a nevemet nem én választottam, hanem a szüleim, de rám is nyomták a bélyeget. A Ward elvileg védelmezőt jelent.  ::)


Rachel Octavia Amber: Én az egyik kedvec számítógépes játékom (Life Is Strange) után neveztem el a karakteremet (Rachel Amber), az Octavia pedig a The 100 c. sorozatból jött.


Anais Dessauge: Az Anais név azóta tetszik, hogy megláttam egy oldalon, vezetéknévként pedig szépen csengőt szerettem volna hozzá, ezért lett ez.


Götze Ilda: A névválasztással kapcsolatban, szerettem volna egy jó hangzású, régi magyar családnevet és valami különleges, nem túl gyakran használt keresztnevet kombinálni. Rákerestem az arisztokratikus magyar családnevekre, és aztán a Götze-n megakadt a szemem, a keresztnév meg passzolt hozzá, szerintem. :-)


Nemes L. Izabella: Igazából erre nincs jó magyarázatom, egész egyszerűen csak tetszett az Izabella név. Első névnek, amit én mindig csak másodiknak mondok, valami szépen csengő, különlegesebbet szerettem volna, a Lilien pedig erre számomra tökéletes volt. De hogy a vezetéknév miért ez lett, na arról már fogalmam sincs.:D


Zihlet Ánot: Egyszer elaludtam a vonaton, és álmomban ezt a nevet hallottam. Tudtam, hogy egy régi korban, amikor mágikus képességekkel bírtak az emberek, ez volt a nevem. Ezért lett itt is ez.


Grace Erin Green: Hát, ha úgy vesszük, a Grace a kedvenc könyvem főszereplője. Az Erin a vasemberben szereplő kiscsaj, a Green a színésznő eredeti vezetékneve. semmi ördöngősség.

Lepsényi Zalán: A Zalán az egyik rokonom nevéből jött, hozzá pedig kerestem egy vezetéknevet. Régen ismertem egy srácot, akit így hívtak és mivel személyiségben nagyon hasonlított a karakterre, ezért az ő vezetéknevét kapta meg.


Warren Mina: Kellett egy különleges, de mégis egyszerű, Oroszországban is elfogadott név, így lett Mina, az Izabella pedig a kedvenc neveim egyike. A családnév mind a két szülőnél adott volt. :D


Lepsényi Veronika: A név már adott volt, mielőtt megérkeztem volna, tekintve, hogy a bátyáim már korábban megérkeztek nálam. Így nagyon nem kellett gondolkoznom, mert már megvolt a név.


Hollósi M. Karolina:  Húha... Hát, nem is tudom pontosan. A Karolina név mindig is tetszett, és ugyan van ilyen nevű ismerősöm is, de neki semmi köze a karakterhez. A Magda jól hangzott hozzá, a Hollósit pedig Hollósi Frigyestől kértem kölcsön. :-)
Nos, röviden ennyi. :DÉjkerti Csermely: Nos, az ihlető Széppataki Róza volt, hihetetlenül megtetszett a neve és valami hasonlót akartam a saját karakteremnek is adni, az éj, gondolom egyértelmű honnan jött, a Csermely pedig nagyon megtetszett, mikor a magyar nevek között kerestem, direkt olyat, aminek alapja vagy egésze egy magyar szó.


Lucy Moonlight: Az igazat megvalva, a Lucy régóta egy kedvenc nevem az angol nevek közül, szóval, az addig meg is van. A vezetéknév pedig onnan jött, hogy látszódik a hold az ablakból. Komolyan, nagyon kretív vagyok. :D


Podmaniczky Ádám: Amikor Pesten laktam, nagyon sokszor haladtam el a Podmaniczky utcánál, és megtetszett a név. :D Az Ádám pedig úgy, hogy A, Á-betűs kellett, és ez volt az első, ami beugrott. :D


Vitéz Rebeka: A Rebeka név mindig is tetszett, így a keresztnév meg is volt. Aztán hogy a vezetéknevét hogy találtam ki, azt én magam sem tudom. :D


Ragnar Erik Magnusson: Általában rengeteg időt töltök egy-egy karakter nevének megválasztásával, ez Ragnarnál sem volt másképp. Azt hiszem, talán éppen annyi időt szántam a nevére, mint a teljes előtörténet megírására. Csupa olyan neve van egyébként ironikus módon, ami egy olyan nagysághoz köthető, ami neki a legkevésbé sem adatott meg. A Ragnart a skandináv legendák (és a Vikings sorozat) egyik híres szereplője, a földművesből önerőből jarllá váló Ragnar Lothbrok után kapta. Amúgy a név jelentése "erős hadsereg". Az Erik egy meglehetősen gyakori név skandináv vidéken, akárcsak svéd királyok körében, és svédül azt jelenti, "mindig erős". A Magnussont pedig az izlandi szokások alapján apja keresztneve alapján kapta, merthogy "Magnus fia". Egyszer talán majd fel is nő a nevéhez.


Kevin Schönfeld: Már megvolt a keresztneve Kevinnek, a Schönfeld pedig csak random jött. XD


Yoshida Araki: Ezt a választ egész egyszerűen meg tudom magyarázni: szerettem volna egy japán karaktert, így persze egy japán név is kellett neki. Ez a név csak úgy jött, miután kitaláltam a vezeték- és keresztnevét utána néztem csak meg, hogy egyáltalán vannak-e ilyen nevek.


Hegyi Leonóra: Hát igazából a kersztnévvel könnyű dolgom volt ugyanis az előző profilom ( ami sajna törlődött) neve hasonló volt ( Leona ). Amikorújra csináltam akartam bele egy kis változtatást tenni és ez jutott eszembe. Szeretem a különleges neveket, főleg azokat amik L betűsek ( mivel az álmodói nevem is az). A vezetéknévvel nehéz dolgom volt. Magyar nevet akartam. És hát törtem a fejem... és egyszer csak kipattant az isteni szikra.


Járási S. Jeromos: Karakter? *elgondolkodva néz körül, majd lerak maga elé egy zöld legofigurát* Ő itt Pástétom, becenevén Tomi. Vagy angolosan Tommy. Ki hogy szereti, tudod. Hát ugye a pástétom kaját jelent, a Tomi meg... nem, ezt nem tudom. De a neve onnan jött, hogy ugyanolyan színe van, mint a kajának, amit egy hét... vagyis lehet kicsit több idő elteltével találtam meg az ágyam alatt. Aztán Rudolf megedte. Pástétom (h)ősi halált halt. *meghatódva elmorzsol érte egy könnycseppet*


Simfel Karina: A Simfel adott volt, mert Kristófhoz hoztam rokont, a Karina pedig a volt lakótársam neve volt, és egyszerűen imádtam a nevét, és a lányt is. Akkor tudtam, hogy kell nekem egy karakter ezzel a névvel.  :D


Révay Franciska Veszna: Eredetileg ez a karaktert egy másik álmodó vitte volna, de végül visszaadta. Ő a Kiara nevet adta neki, de nekem nem tetszett. Próbáltam olyat keresni, ami egyszerre egyedi, magyar és mégis van benne különlegesség. Tíz nevet találtam, amit az apuka - Révay Valentin - álmodójával csökkentgettem. Eredetileg a Vesztát akartam, de neki a Veszna jobban tetszett, így végül engedtem, ami egy jó választásnak bizonyult. A Franciska mind a kettőnket megfogott, mert remek szójátékokat lehet vele csinálni. A Révay-t pedig, ha jól emlékszem, még a 2016-os nyári táborban megválasztottuk.


Ardai Tánya: Hát eleinte a Hevesi névre állt a választásunk Kolos álmodójával, de aztán rájöttünk, hogy az túlságosan hasonlít a Havasihoz, és nem akartunk csórók lenni. (Ezért a Hevesi nevet a nagyszülők tartották meg).


Boglár Gréta: Dilemmában voltam anno, mert eredetileg a Bernadettet akartam (valamiért úgy láttam, a karakterhez ez illene leginkább), de akiért hoztam volna őt, megmagyarázhatatlan okból nem szereti a B-vel kezdődő keresztneveket. :D Úgyhogy akkor olyat kerestem, amit nem szeretek, mert már másik karakteremnél is bevált, hogy egy undoknak titulálttal megszeretem az adott nevet. Így jött a Gréta. A vezetéknév már más kérdés volt, két napig ment rajta a vita Ellával, már anyukámat is kénytelen voltam bevonni és segítséget kérni, hogy még is mi a jó Merlin illene a Grétához, mikor beugrott: akkoriban költöztünk, az pedig ahol akkor laktam még, a Boglár utca. Nem is hangzott olyan vészesen, barátosnémnek is tetszett, úgyhogy így lett regisztrálva. Persze a Bernadett csöndben ott van a bemutatkozásban. ::)


Lucy Elliston: Hűha...különösebb indokom nincs. Az őszintét beismerve, facebookon is szerep játékozok sokat. És hát... az első karakteremet amit csináltam, Lucy Elliston lett a neve. Valahogy... jó hangzása volt, és a Lucy név alapból tetszett. A második meg csak úgy eszembe ötlött. Már fogalmam sincs honnan. :D


Hunyadváry Borbála: Érdekes a kérdés. A leánykám jelleme előbb készen állt, mint ahogy a név a fejembe ötlött. Írással foglalkozó emberkeként több időt töltök a karaktereim kialakításával, és ugyanez igaz a névválasztásra is. A név fontos. Ez egy azonosító, amiről megjegyeznek minket, meghatározza a létidentitásunkat, egzisztenciális tudatunkat, ezt persze számos tényező befolyásolja. Ha már megvan a jellem és a kultúra, amibe belepakolom szerencsétlen hősömet, karakteremet, akkor jöhet a név. Nyilván egy magyar embernek nem fogok valami furán hangzót adni, ami nem passzol bele a korábbi helyzetébe, hacsak nem ment férjhez külföldön.
Hunyadváry: ezt talán nem kell ragoznom.
Borbála: Olyan keresztnevet szerettem volna, ami nem túl gyakran használt, mégis megjegyezhető, és beleillik a magyar környezetbe. Jókai bácsi Szent Borbála nevű hajója volt az ihlető, és én elégedett vagyok a végeredménnyel.
Zelei Viktória: (Navine) A Zeleit olvastam valahol és megtetszett, a Viktória pedig úgy jött, hogy az anyuja meg a két nővére is V-s, sőt a testvérei "Vi"-k, úgyhogy szerettem volna valami ilyet és ez tetszett. A Sárát meg azért, hogy legyen egy rövid második keresztneve ^^


Rozsos Annamária: Szerettem volna valami egyszerű, hétköznapi, magyar nevet - így lett az Annamária - valami olyannal párosítva, ami szintúgy nem hívja fel a figyelmet, de azért csak kirí kicsit a tömegből, és megjegyezhetővé teszi a karaktert - így lészen a Rozsos vezetéknév. Nem tudok túl sok Rozsos nevű emberről, bár létező vezetéknév.


Szendrei Ella: Akartam egy másik karit, és akkor már legyen valakinek a rokona, így lett Szendrei. Aztán ötleteltünk Védával a keresztnévről, mondtam neki, hogy valami rövid kéne, de különleges, ő pedig nekiállt sorolni ilyeneket, míg az Ellát le nem írta. Instant imádom volt, nem is kerestünk tovább. :DNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése