2016. november 6., vasárnap

Rémálmok az alagsorban


Október vége, november eleje a rémálmok ideje. Ilyenkor mindenkiből előjön a rejtett mazochista és az ijesztő történetek iránt rajongó gyerek, szeret beöltözni, szereti rémisztgetni a társait, minden a hátborzongásról szól. Újra aranykorukat élik a klasszikus horror-filmek és -regények, mindenki újra reszketni kezd Freddytől és Jasontól, a szokásosnál is többen forgatják Mr. King könyveit. 



Neked mi volt a legijesztőbb film-, illetve könyv-élményed? Mitől érezted úgy, hogy soha többet nem fogod lekapcsolni a villanyt, és a fogason lógó kabátoktól is felsírtál? Melyek azok az alkotások, amelyek annyira jók, hogy mindezek ellenére tetszettek és újranéznéd, olvasnád máskor is?

Götze Ilda
Igazából csak olyan művet tudnék mondani, ami ijesztő volt, és soha többé nem nézném meg. Filmek: Fűrész, Hannibál, Freddy bosszúja, A mángorló, Ragyogás.

Közben eszembe jutott olyan is, amit többször is meg tudok nézni, az a Sikoly sorozat 1-2-3-4 , meg a tévéfilmsorozat verziója, a Scream.

Könyvben meg alapból nem is olvasok ilyeneket, mert nem szeretem a horrort és az ijesztő dolgokat



Rachel Octavia Amber
Legijesztőbb horror filmek: A kör, Tükrök, Alien filmek, Hellraiser, American Horror Story, 1408, Silent Hill, Démonok között, Kísértethajó, Átok, Insidious: A gonosz lélek, 13 kísértet, A túlvilág szülötte, Aki bújt, aki nem, A harag - ezek jutottak most az eszembe, ezen kívül sok horror filmet láttam még, ez az egyik kedvenc filmes műfajom. A vámpíros és a zombis műveket is kedvelem, de azokat nem tartom ijesztőnek.

Legijesztőbb horror könyvek: Kedvencek temetője, A macska szeme, Nyolcadik utas a halál, Rettegés, Sötét titkok háza.


Csizmazia Hajna Cecília
Mivel nem szeretem az ijesztőfilmeket így hirtelen eszembe se jut semmi. Amint meglátom, hogy ijesztő rész következik eltakarom a szememet, vagy a takaró alá bújok, mint egy kisgyerek. Én megálltam a Walking Deadnél, az nem is ijesztő, de nekem már néha az is sok.



És végül én is ajánlanék:

Legutóbb talán a Purge volt az, aminél az ötlet és a kivitelezés is megfogott, és csak idő meg bátorság kérdése, hogy a folytatásokat is megnézzem. Sorozatokban természetesen ott van a Hannibal, mint szemi-horror, az első évadban még a jumpscare-effektust is alkalmazták, de utána szerencsére leszoktak erről. Azután csak szép csendben okoztak hosszan tartó szívrohamot.

Egyébként ha Halloween, akkor természetesen a Nightmare Before Christmas a fő kedvenc, annak ellenére, hogy az inkább karácsonyi témájú és egyáltalán nem ijesztő.

Könyvben már jobban bírom a gyűrődést. A legnagyobb kedvenc az természetesen Stephen King, tőle is például A ragyogás (ez nyilván filmben is), A mobil, A tortúra. Még nem olvastam olyat tőle, ami ne tetszett volna.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése