2016. július 3., vasárnap

10 ok, hogy miért őrült minden sárkánylovas

Az alábbi cikkrészlet az amerikai Wizard Insider nevű internetes máguslap írásából való:

10 ok, hogy miért őrült minden sárkánylovas (10 Things Why Is Every DragonRider A Crazed Lunatic )



1. A sárkányok XXXXX besorolású lények. Senki sem vonja kétségbe, hogy rendkívül veszélyesek, átlag feletti intelligenciájuk pedig csak még inkább súlyosbítja ezt a tényt. Ha nem lenne elég, mindehhez rendkívüli büszkeség társul. Próbálj meg egy veszélyes és büszke lényt felnyergelni, akár egy lovat. A sárkánylovasok pontosan ezt csinálják!

2. Egy nagytestű sárkány egyetlen karma akár egy méteres is lehet, amivel könnyűszerrel felnyársalhat akármit és akárkit, még csak támadó szándék sem kell hozzá. 2008-ban a portugál versenyző nem tudott rajthoz állni, miután saját sárkányának karmai felhasították az oldalát, pedig az csak közelebb akart lépni a lovasához.

3. A sárkánytűz magasabb hőfokon ég, mint a természetes tűz, nehezebb eloltani. Számtalan égési sérülésről készültek feljegyzések és jelentések, ez az egyik leggyakoribb baleset a sárkánylovas versenyeken.

4. A sárkányok húst esznek. Az ember is hús. Főleg nekik.

5. Főként a nőstények, de minden sárkányra jellemző, hogy hirtelen haragú teremtmények, könnyedén feldühödnek egy rossz mozdulat vagy egy rossz hangnemben használt mondat miatt is. Hatalmas termetükkel és pusztító erejükkel az ilyetén sérelmeket viszonylag nagy hatékonysággal képesek megtorolni.

6. A versenyeket jellemzően magasan a föld felett bonyolítják le, a lovasokat mindössze a sárkány megülésére kialakított felszerelés védi meg a lezuhanástól. Biztos kézzel és lábbal kell tartania magát a lovasnak, ha nem akar egy hirtelen mozdulat alkalmával kibillenni az egyensúlyából, és véres pépként a földön végezni. (Frissítés az olvasók kérésére: Ma már alkalmaznak különböző rögzítő varázslatokat is, de a lovasok szerint ez a varázslat nehezebbé teszi a mozgást, lassulhat a fizikai reakcióidő. Emiatt sokan nem élnek vele, vagy csak finomított változatát használják, ami pusztán csökkenti a lezuhanás esélyét, teljesen nem számolja fel.)

7. Nem baj, ha maga a sárkány nem támad rá a lovasra, elég a tüskék megléte. 2011-ben az első világbajnokság alkalmával Timothy Draco (művésznév) a nem megfelelően biztosított felszereléseknek köszönhetően landoláskor előrebukott, kiesve a nyeregből. A lendületét Perui Viperafogú sárkányának tüskéi állították meg. A váll és kulcscsont környékén keletkezett sérülés akkora volt, hogy csontnövesztő varázslatokkal tudták csak helyrehozni, miután stabilizálták a vérveszteség miatt fellépő életveszélyes állapotát.

8. Ru’, az Ukrán Vashasú sárkányhoz mérten az egyik legbarátságosabb és szelídebb példány, három világbajnokságon is a dobogón végzett, ám a sztárok is elfáradnak néha. Ru’ lepihent hát a versenyt követően, hogy kiheverje a futam fáradalmait, azonban nem vette észre, hogy a karámot karbantartó varázslók egyike még benn volt. A varázsló azonnal szörnyethalt.

9. Egy sárkány farkának hossza fajtától függően változik, de elérheti a 10 métert is, egyben halálos fegyverré válhat. Keaghan Merric ír versenyzőnek nagy szerencséje volt: amikor egy meglendülő sárkányfarok eltalálta, az intermezzót megúszta egy könnyebb agyrázkódással. Nem úgy, mint 2015-ben Albert Hoffmann, aki belehalt sérüléseibe.

10. A sárkányok nemcsak az emberekre, hanem egymásra is veszélyesek, és ezzel közvetetten a rajtuk ülő lovasokra is. Gyakorta fordul elő, hogy a nem szakszerű és professzionális sárkánylovasok sárkányai figyelmen kívül hagyják irányítójuk kéréseit, és harcba keverednek egymással. Ilyenkor a lovasnak hatalmas szerencséje van, ha a harcban ide-oda kapdosó fogak, karmok, tüskék és tűzcsóvák elkerülik.

Ethan R. Saint-Venant

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése