2014. július 5., szombat

Önarckép, avagy mit gondolunk mi magunkról


Vajon mi állna egy szótárban rellonosság címszó alatt? A felmérés alapján, amire nem is olyan régen sor került más házak diákjai körében, azt merem állítani, hogy kisebb-nagyobb eltérésekkel mindenkinek valami mást jelent ez a fogalom. Egyszerűnek tűnik a kérdés, de annál összetettebb a válasz, ezért is kértem ki háztársaim véleményét is, hiszen a mi nézőpontunk hiányában aligha lehetne teljes a kép. 
Mit is gondolunk mi a házról? Ha valamiben egyetértünk, hát akkor abban igen, hogy ez a legjobb ház, ami csak létezik. Természetesen a vélemény mögött rejlő érvek nem minden esetben egyeznek, de legalább az kiderül, hogy - hadd fogalmazzak szépen és rellonosan - minden sárkánynak a maga fészke a legszebb, és ezzel mi sem vagyunk másképp. Az is ezt hivatott alátámasztani, hogy szuperlatívuszokban bővelkedtek az elhangzott vélemények, nem csak az derült ki, hogy van, aki szerint ez a legelfogadhatóbb ház az iskolában, de az is, hogy ide járnak a legerősebb jellemek. Összegezve tehát elmondható, hogy a Rellon kifejezetten egyedi ház, erős jellemekkel, mi több, fenegyerekekkel, a néhány sorból kilógó aligha ronthatja az általános összképet. És el ne felejtsem azt se, hogy állítólag mi vagyunk az egyik legösszetartóbb ház is, mert ha egyszer csak termelnék egy hullát, legalább öt rellonos ugrana, hogy segít eltüntetni. Nem kell buzdításnak venni, de tudni azért jó dolog ezt is. 

Haladjunk viszont tovább, és bár nem szép dolog a skatulyázás, azért biztos mindenki kíváncsi rá, hogy gondolják a zöldek, milyen is egy igazi rellonos. Egy jól nevelt rellonos legfőbb erénye egyes vélemények szerint a ravaszság, na meg az, hogy mindig eléri a céljait, akkor is, ha azokhoz nem éppen tisztességes út vezet. Egy másik, néhány forrásom által primitívnek tartott változata a rellonosnak állítólag az, aki folyamatosan szabályt szeg és lételeme az erőszak, ami persze jóval ismertebb, csak éppen nem áll túl közel az alapvető koncepciókhoz. Mindezeken túl a személyes kedvencem mégis az a vélemény, miszerint az igazi rellonos valószínűleg ért sárkányul, tüskék állnak ki bizonyos testrészeiből és reggelire levitásokat fogyaszt. A belső információk alapján a Legrellonosabb rellonosnak járó közönségdíjat Northart Konstantin érdemelte ki, ami bizonyára senkinek nem meglepő, de hogy a női nemet se diszkrimináljuk, hadd említsem meg, hogy Eris L. Awer-Kowai neve is viszonylag sűrűn ismétlődött. 

Hogy ki miért került ide? Többé-kevésbé mindenki úgy vélte, hogy feltehetőleg a jelleme illik annyira ide, hogy más ház szóba sem jöhetne, meg volt, akinél felmerült, hogy ebbe a házba tartozni már tulajdonképpen családi örökség és hagyomány egyvelege, ami szülőről gyerekre száll. Mint azt már mondtam, sokaknál fel sem merül más ház lehetőségének még csak a gondolata sem, de egy-két esetben azért mégiscsak szóba jött az Eridon, mint elképzelhető választás. Reméljük azért az elkövetkezőkben mégsem fogja meggondolni magát senki, és házat váltani, mert azért mint kiderült,  az az általános vélemény, hogy sárkánynak lenni mégiscsak jó dolog. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése