2013. szeptember 20., péntek

Végzőseink - Milan Blaise Felagund

Egy újabb tanév telt el, és számos diák vált végzőssé. Elsőként a Bájitaltan professzor fiát, Milan Blaise Felagundot kaptam el egy interjúra, és szerintem a válaszai elég tanulságosak. Lássuk hát, hogy miként felelt a kérdéseimre:


1.) Már 5 éve koptatod az iskola padjait, ez idő alatt rengeteg élményt szerezhettél. Melyik a számodra legemlékezetesebb?
Ez egy jó kérdés, nem tudom. Talán az, amikor az első órán fogadást kötöttünk, hogy férfi vagy nő jön NLR professzor helyére. A legtöbben persze férfire tippeltek, így ők az éjszaka közepén megmártóztak a lenti tó vizébe, ami évkezdés idején nem éppen a legmelegebb dolog. Mi meg drukkoltunk nekik, mert tíz percig kellett volna maradniuk. Sajnos az akciónk meghiúsult a hatodik percben, amikor Várnai professzor a minisztériumból hazafelé tartott és elkapott minket.

2.) Az alapképzésed idén ért véget. A mindenki által nehéznek mondott VAV vizsga téged sem kímélt, mint végzőst. Te milyennek tartottad: könnyűnek vagy nehéznek?
Szerintem nem volt kifejezetten nehéz, csak hosszú. Mindig nagyon hosszúra nyújtja Holló Albert, és hiába tudod a válaszokat, a lapok sokasága egy idő után megzavarhat. Aki viszont rendesen felkészül, annak nincs félnivalója.

3.) A VAV  vizsgakérdései közül, melyiken kellett a legtöbbet gondolkodnod, mielőtt megadtad volna rá a választ, s miért?
Az utolsó kérdés a kviddicsről szólt, és most lehet, hogy meg fogtok kövezni, de nem szeretem a kviddicset, és a szabályait se hittem, hogy tudnom kéne.

4.) Melyik volt számodra a legnehezebb tantárgy az öt év alatt, illetve melyikből volt mindig a legnehezebb vizsgázni?
A jóslástan. Nem vagyok az a jóslástan alkatú ember. Nem hiszek benne, és ha esetleg a párkapcsolatom elém állna valami olyasmivel, hogy a csillagok megjósolták, hogy ma veszekszünk, akkor kiröhögném. Aztán valószínűleg veszekednénk, de ennek a tárgynak akkor sem adnék hitelt.

5.) Ha sejtésem nem csal, folytatni fogod a tanulmányaidat az iskola falai között. Milyen szakon tanulsz majd tovább, és miért pont azt választottad?
Igen, folytatom. Sokáig gondolkoztam, hogy minek lennék jó. Végül a mágiatörténész mellett maradtam, kombinálva a Minisztérium magasabb osztályaiba való bekerülést elősegítő tanulmányokkal, szakmai gyakorlatokkal. Szívesen dolgoznék a minisztériumban is, és ha a jövőmre gondolok, egy jó állás a későbbiekben is biztosan jól jön majd.

6.) Végezetül mondanál pár motiváló szót az alsóbb évfolyamosok számára?
Nem kell félni attól, hogy mi lesz ötödéven, csak nem árt a legalapvetőbb dolgokat átnézni, amikről nem is feltételezed, hogy kérdezhetnek belőle. Azok tutira benne lesznek. A szaknál pedig érdemes nézni, hogy mi az, ami hosszú távú befektetésnek is kiváló, ne csak az, amit éppen szerettek csinálni. Ne fürdessetek meg senkit takarodó után a tóba, és igyekezzetek ne kiégetni a bájitaltanterem padlóját.

Nos Blaise meginterjúvolása ennyi volt, amint sikerül elkapnom a többi végzős Rellonost, közlöm veletek a válaszaikat. Addig is csemegézzetek Milan tanácsaiból.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése